International Authentication
As a general rule, do public documents ( and notarized documents in particular ) emanating from Canada for production in the United States and vice versa require any authentication before they may be admitted in evidence or used for any official purpose or recorded in any way in the destination jurisdiction? Are there specific exceptions with special authentication requirements?
I suppose one would have to turn to US law for an answer about US-bound documents, but does anyone have a rough-and-ready practical notion?
I am aware of section 45 of the Evidence Act of Ontario that provides for the admission . . . [more]


